Tipuri de erupții cutanate: Imagini și ce trebuie să știți

Tipuri de erupții cutanate: Imagini și ce trebuie să știți

O erupție cutanată este orice erupție care afectează zona pielii pe care ar fi un scutec.

Aceste erupții apar, de obicei, din cauza umidității și a iritației din scutecul în sine. Cu toate acestea, unele erupții cu scutece pot indica o afecțiune medicală de bază.

Majoritatea erupțiilor cu scutece sunt relativ ușoare, dar unele pot fi destul de severe, provocândguri roșii dureroase și uneori determinând pielea să se crape.

Conform Academiei Americane de Pediatrie, un sfert din bebeluși experimentează erupții cu scutece. Știind ce tip de erupție cu scutece are un copil poate ajuta la ghidarea tratamentului.

Acest articol va acoperi cauzele, simptomele și tratamentele asociate cu mai multe tipuri de erupții cutanate.

tipuri de erupții cutanate

Există multe tipuri diferite de tipuri diferite de roseata de la scutec. Secțiunile de mai jos vor analiza fiecare dintre acestea mai detaliat.

Dermatita de contact iritantă

Dermatita de contact iritantă este cel mai frecvent tip de erupții cutanate. Se dezvoltă atunci când ceva în scutec, sau uneori scutecul în sine, irită pielea.

Acest tip de dermatită tinde să se agraveze atunci când un copil stă într -un scutec umed sau murdar pentru o perioadă lungă de timp.

Dermatita de contact iritantă poate provoca apariția umflăturilor roșii sau a petelor în zonă. Dacă devine suficient de severă, pot exista și sudoare care pot fi deschise și sângerând. Punetele deschise fac mai ușor pentru ciuperci și bacterii să intre în piele, crescând riscul unei infecții secundare.

Schimbarea scutecului bebelușului mai frecvent și folosind o cremă de erupții cutanate până când erupția se limpezește poate ajuta la tratarea dermatitei de contact iritante.

Candidoza sau drojdie, infecții

Un grup de ciuperci numit Candida trăiesc în mod normal în zona pielii și scutecului. Cu toate acestea, atunci când cresc în exces, poate provoca o erupție dureroasă de scutec numită candidoză sau o infecție cu drojdie.

Erupția poate părea roșie și inflamată și poate include blistere albe, umplute cu lichid sau pete umflate cu un strat exterior alb, scump.

Uneori, un copil primește o infecție cu drojdie în urma erupției severe de scutec, care se deschide și sângerează.

Aplicarea unei erupții pentru scutece poate ajuta la tratarea unor erupții cu infecții cu drojdie. De asemenea, este important să mențineți zona curată și uscată.

Dacă simptomele se agravează sau nu se îmbunătățesc în câteva zile, un medic poate recomanda utilizarea unei creme antifungice.

Eczema

Eczema poate determina dezvoltarea de pete dureroase în jurul zonei scutecului. Un părinte sau îngrijitor ar putea observa că pielea pare foarte uscată și iritată. Pot exista pete roșii sau zone dure și solide ale pielii.

Mulți bebeluși cu eczeme îl vor avea și pe alte zone ale corpului. Este rar ca acesta să apară doar în zona scutecului și nicăieri altundeva.

Hidratarea zonei poate ajuta la calmarea eczemelor, dar poate menține, de asemenea, zona scutecului, crescând riscul altor tipuri de erupții cutanate. Prin urmare, un medic poate recomanda o cremă de steroizi sau un alt tratament, în funcție de gravitatea eczemelor.

Infecțiile bacteriene ale pielii

Infecțiile bacteriene din zona scutecului pot provoca pielea roșie, umflată și inflamată.

Fără tratament, aceste infecții s -ar putea răspândi și la alte zone ale corpului și devin amenințătoare de viață.

Bebelușii cu infecții bacteriene pot dezvolta febră sau par bolnavi. Cu toate acestea, unii nu pot arăta alte simptome în afară de erupția cu scutece.

În majoritatea cazurilor, un medic va prescrie antibiotice. Deoarece infecțiile bacteriene pot intra în corp dacă erupția cu scutece devine severă și provoacă răni deschise, prevenirea erupției cu scutece poate preveni, de asemenea, infecțiile secundare.

Intertrigo

Intertrigo este un tip de afecțiune inflamatorie a pielii care este mai severă în pliurile pielii și locuri calde, umede, cum ar fi pliurile coapselor sau fesele unui bebeluș.

Intertrigo primește uneori drojdie secundară sau infecții bacteriene care necesită un tratament suplimentar. Bebelușii care obțin erupții cu scutece intertrigo pot primi, de asemenea, alte erupții inflamatorii ca adulți.

În majoritatea cazurilor, este posibil să se gestioneze intertrigo prin eliminarea sursei de iritație. Pentru bebeluși, acest lucru înseamnă de obicei modificări mai frecvente de scutec.

erupții cu scutece psoriazice

erupția cu scutec psoriatic este un tip de psoriazis. Psoriazisul este o afecțiune cronică a pielii care determină organismul să atace celulele sănătoase, ceea ce duce la pete groase și solide de piele.

aceste cântare pot mânca și adesea arată roz sau gri. Copiii pot avea, de asemenea, patch -uri psoriazice în altă parte a corpului, în special a scalpului.

psoriazisul nu se îmbunătățește cu tratamentul cutanată la scutec. Cu toate acestea, unii oameni pot observa că anumiți iritanți, cum ar fi un scutec umed, pot declanșa flăcări de psoriazis. Prin urmare, prevenirea dezvoltării erupției pentru scutece este încă importantă atunci când un copil are psoriazis.

Numeroase remedii pot ajuta la tratarea psoriazisului, inclusiv creme de steroizi și medicamente cu prescripție medicală. Unii oameni pot găsi, de asemenea, alinare de fototerapie.

Aflați mai multe despre psoriazis la bebeluși de aici.

Tratament și prevenire

pentru a ajuta la tratarea și prevenirea erupției cu scutece, o persoană poate:

 • Schimbați scutecele mai frecvent pentru a împiedica bebelușii să stea în umiditate.
 • Alegeți scutecele care se potrivesc bine și nu frecați sau nu se prăbușesc. Scutecele care sunt prea mici pot irita zona scutecului.
 • Uscați -vă bine copilul înainte de a pune un scutec nou și înainte de a aplica unguent cutanată pentru scutece.
 • Utilizați o cremă de erupții cutanate care conține oxid de zinc sau jeleu petrolier.
 • Schimbați mărcile de scutec. Unii copii se descurcă mai bine cu scutece fără parfumuri sau cu mărci specifice.
 • Folosiți șervețele de scutec necentrate sau haine de spălare umedă pentru a curăța copilul.
 • Dacă copilul are erupții cu scutece severe, folosiți o sticlă de squirt pentru a curăța zona scutecului, în loc să frecați erupția cu o ștergere.
 • Încercați să păstrați copilul din scutecul lor cât mai mult posibil.
 • Evitați să folosiți pudră pentru bebeluși.
 • Dacă copilul este suficient de bătrân pentru a -i face tren, susține -i să poarte lenjerie cât mai des.
 • Majoritatea cazurilor de erupții cutanate apar din cauza totul despre alkotox dermatitei de contact iritante și vor dispărea pe cont propriu sau cu tratament la domiciliu.

  Dacă acești pași nu ajută, totuși, Un medic poate prescrie medicamente și poate oferi sfaturi.

  Aflați mai multe despre tratarea erupției cu scutece aici.

  Diagnostic

  Părinții și îngrijitorii pot vedea un medic despre erupții cu scutece severe Acest lucru se deschide și sângerează sau nu se îmbunătățește cu tratamentul la domiciliu.

  Un medic ar trebui să poată diagnostica cauza erupției cutanate prin examinarea copilului. Dacă suspectează o afecțiune medicală de bază, pot recomanda lucrări de sânge sau alte teste.

  Dacă erupția cu scutece are o infecție bacteriană, un medic poate prescrie antibiotice cu spectru larg sau poate lua o cultură pentru a vedea care sunt bacteriile prezent.

  Outlook

  erupția cu scutec poate provoca disconfort la bebeluși. Erupția severă a scutecului poate provoca chiar infecții periculoase. Cu toate acestea, încercarea de câteva strategii simple de management poate reduce riscul ca un copil să se confrunte cu erupții cu scutece severe.

  Chiar și cu aceste intervenții, cu toate acestea, unii copii continuă să obțină erupții cutanate. Un medic sau un pediatru poate ajuta la evaluarea cauzei și poate face recomandări pentru prevenirea durerii și iritației legate de scutec.

  • Dermatită atopică/Eczema
  • Pediatrie/Sănătate pentru copii

  Știri medicale de astăzi are orientări stricte de aprovizionare și atrage doar din studii revizuite de la egal la egal, academic instituții de cercetare și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .